Slobodno nas nazovite, ne grizemo : )

Costa Rica, avantura kroz 4 nacionalna parka

Vodič: Nataša
Polazak: Stiže uskoro .
Trajanje: 16 dana (9 radnih dana)
Zahtjevnost: 1-2
Veličina grupe: 6-14 suboraca 🙂
Cijena putovanja: 1.555 ( 11.716,15 kn )

Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 Kn.

“Early bird” popust !!! za prijave podnesene do 01. 06. 2022. cijena putovanja iznosi još ugodnijih 1.490,00 eura. Naši stari suborci imaju extra 65,00 eura popusta na svako treće putovanje juhuuu 🙂

U cijenu nije uključena avionska karta po potvrđivanju Vaše prijave Nomadi će Vam pomoći u kupovini najpovoljnije tržišno dostupne avionske karte.

Vize:

Viza nije potrebna

Gdje spavamo???

U Tortuguero nacionalnom parku u lodge-u, a na ostalim lokacijama u hotelima (sve dvokrevetne sobe sa vlastitom kupaonicom)

Očekivane temperature:

U Tortuguero i Manuel Antonio 25-30 stupnjeva, u La Fortuni i Monteverde 20-25 stupnjeva

Nofci:

Colon (Kolon), 1 Euro = 610 Colona. Skoro svugdje možete plaćati u USD

B&B (bolesti&beštije):

Preporučujemo cuganje flaširane ili prethodno pročišćene vode. Od gledanja ljenjivaca ljudi znaju naglo utonuti u san 🙂

Struja:

Utičnice su kao američke, 110 V, sa dvije plosnate rupice

Komunikacije:

Internet je dostupan svugdje gdje ćemo boraviti

Vremenska razlika:

San Jose UTC-08:00

Potrebna oprema:

Sunčane naočale, krema za sunčanje, tenisice i natikače, osobni lijekovi, repelenti za komarce, vlažne maramice, manji ruksak, money-belt, duga majica, tenisice za trekanje, baterija ili čeona lampa

Misija: 

Obići što je više moguće fenomenalnih nacionalnih parkova, kupati se u Tihom oceanu, rijekama i vrućim izvorima, šetati između krošanja divovskih stabala, sudjelovati u igri znatiželjnih majmuna, poškakljati ljenivca, popesti se na vulkan, pronaći misterioznu pticu kvecal, kanuima se provlačiti kroz nacionalni park Tortuguero – tzv. Amazonu Costa Rice, uživati u mirisu friško pržene kave sa obližnje plantaže i prejesti se manga, avokada, ananasa i ostalog tropskog voća….

Ukratko ako je vaš pojam godišnjeg odmora kombinacija akcije poput zip-line-a, raftinga, skakanja u slapove i nakon toga opuštanja uz more ili rijeku uz zvukove džungle, a uz to ste ludi za životinjama, ovo je tura za vas ☺. Da ne spominjemo djecu koja će u ovim pustolovinama neizmjerno uživati.

Slijećemo u glavni grad San Jose i već idući dan krećemo za Tortuguero, nacionalni park na karipskoj obali koji je dobio ime po tortugama iliti kornjačama koje se gnijezde na njegovim obalama. Sljedeća tri dana vozimo se čamcem kroz labirint kanala (ovdje nema cesta) i trekamo po džungi uživajući u nevjerojatnom bogatstvu biljnog i životinjskog svijeta.

Sljedeća nam je destinacija La Fortuna, gradić podno Arenal-a, jednog od najimpresivnijih od brojnih vulkana u Costa Rici koji je također zaštićen kao nacionalni park. Tu smo na nešto većoj nadmorskoj visini pa je klima ugodna, a turistički su sadržaji neiscrpni. Nalazimo se u centru adventure sportova pa se možemo okušati u zip-line-u, raftingu, usponu na vulkan Arsenal, a zasluženi odmor očekuje nas u jednom od brojnih toplih izvora koji okružuju gradić. Nedaleko od La Fortune trekati ćemo (i naravno bućnuti se) uz rijeku Rio Celeste poznatoj po svojoj nevjerojatnoj bistrini i tirkiznoj boji.

Dalje nas put vodi brodom preko jezera pa kroz plantaže kave do Monteverde cloud forest nacionalnog parka ili u slobodnom prijevodu „šume u oblacima“ koja se nalazi na visini od oko 2000 metara i ima specifičnu vegetaciju i životinjski svijet. Šećemo impresivnim visećim mostovima da doživimo prašumu iz majmunske perspektive, uživamo u pogledu na kolibrije, majmune, divlje cvijeće, a možda uhvatimo i pogled na misterioznu pticu Kvecal koja živi isključivo u ovim visokim tropskim prašumama obavijenim oblacima.

Spuštamo se na obalu Tihog ocena gdje tri dana provodimo u nacionalnom parku Manuel Antonio. Guštamo na pješčanim plažama, u ljuljanju palmi, šetnjama kroz tropsku šumu gdje nam put presreću majušni „squirrel“ majmuni, ljenjivci i iguane. Po želji možemo istraživati obalu kajacima ili snorklati po koraljnim grebenima.

Vraćamo se u San Jose odakle letimo kući ugrijani tropskim suncem i punog srca lijepih doživljaja ☺

Predviđeni plan putovanja

1. dan –polazak iz Zagreba, dolazimo u San Jose u kasnim popodnevnim satima, noćenje u hotelu u San Jose

2. dan – u ranim jutarnjim satima krećemo prema Tortuguero nacionalnom parku. Vozimo se busom cca 4 sata sa pauzom za doručak i posjetu plantaži banana i još cca 2 sata brodom do srca nacionalnog parka. Poslijepodne je predviđeno za odmor i chillanje u hammocku ☺

3. dan – ranojutarnja vožnja kanuima kroz labirint kanala, slobodno poslijepodne za uživanje u džungli i uz obalu karipskog mora

4. dan – ranojutarnji trek kroz džunglu, pakiranje pa vožnja brodom i cca 4 sata busom prema La Fortuni

5. dan – slobodan dan, po želji se može otići na rafting, zip line ili zajedno možemo na trek na vulkan Arenal

6. dan – cjelodnevni izlet koji uključuje trek i kupanje u predivnoj rijeci Rio Celeste

7. dan – brodom preko jezera pa cca 3 sata busom do Monteverde. Usput stajemo na plantaži kave gdje ćemo vidjeti cijeli proces izrade omiljenog nam napitka

8. dan – šetnja po visećim mostovima kroz krošnje stabala. Po želji noćni obilazak džungle

9. dan – prijevoz busom cca 4 sata za nacionalni park Manuel Antonio na obali Tihog oceana. Slobodno popodne za chillanje na plaži

10. dan – obilazak nacionalnog parka, šetnja kroz tropsku prašumu i kupanje na prekrasnim plažama

11. dan – slobodan dan za kupanje, po želji snorkling izlet brodom

12. dan – prijevoz busom za San Jose cca 4 sata, zadnja šansa za šoping i guštanje u klopi

13. dan – polazak prema doma 🙁

14. dan – dolazak kući

* * plan je podložan promjenama (ovisno o brzini kretanja grupe i situaciji na terenu) i u skladu je s mogućnostima osoba svih uzrasta (od 7 do 107 godina starosti), sposobne za fizičku aktivnost niskog intenziteta 🙂

Cijena putovanja

Cijena organizacije i predviđenih troškova osnovnog putovanja tijekom 14 dana iznosi 1.555,00 eura bez avionske karte. Za tzv. “early bird” prijave, podnesene do 01. 06. 2022. odobravamo popust od 65,00 eura, pa cijena putovanja iznosi još ugodnijih 1.490,00 eura.

Više o rezervaciji i plaćanju !?!

Rezervacija mjesta u grupi potvrđuje se uplatom u iznosu od 265,00 eura ili 200,00 eura ukoliko ulovite “early bird” popust (prijavom do 01. 06. 2022.) na račun Agencije:

IBAN HR0423400091111008184

SWIFT (BIC) banke: PBZGHR2X

Svrha: Costa Rica 2022. – ime i prezime putnika

Nomadi daleka putovanja d.o.o. Gacka 16, 10000 Zagreb

Ostatak od ukupne cijene putovanja u iznosu od 1.290,00 eura plaćate našim lokalnim partnerima na prvi dan putovanja u Costa Rici.

Iznos uplaćen za rezervaciju putovanja je nepovratan, osim ukoliko Agencija mora otkazati putovanje (u tom slučaju se putniku vraća uplaćeni iznos u cijelosti). Agencija zadržava pravo otkaza putovanja ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika (grupa može putovati i s manje putnika, no u tom slučaju potrebno je napraviti rekalkulaciju cijene), odnosno u slučaju izuzetnih okolnosti (pandemija, rat, nemir, štrajk, teroristička akcija, sanitarni poremećaji, elementarna nepogoda, intervencija nadležnih vlasti, situacije koje su izvan kontrole organizatora i sl. događaji “više sile”).

U slučaju otkaza putovanja od strane putnika, Agencija zadržava iznos uplaćen na ime rezervacije putovanja. U iznimnim slučajevima, koji se posebno razmatraju, putniku se može odobriti korištenje navedenog iznosa za neko drugo putovanje u ponudi Agencije i to u roku od godinu dana od datuma pismenog otkaza. Agencija pritom zadržava pravo umanjenja navedenog iznosa za cijenu eventualno nastalog nepovratnog troška prilikom organizacije putovanja za navedenog putnika.

U slučaju prijave manje od 10 putnika, cijena putovanja će biti uvećana za 70,00 eura (za 8-9 putnika), odnosno 135,00 eura (za 6-7 putnika).

Što je sve uključeno u cijenu?

 • Troškovi organizacije i vođenja putovanja, vodič iz Hrvatske
 • Pružanje podrške pri kupovini avionskih karata, putnog osiguranja i ishođenjem viza
 • Sva noćenja u lodge-u u Tortuguero nacionalnom parku (2 noćenja), u hotelima u La Fortuni (3 noćenja), u Monteverde (2 noćenja), u Manuel Antonio (3 noćenja) i San Jose (2×1 noćenje)
 • Ulaznice u nacionalne parkove i  svi navedeni izleti u planu puta
 • Lokalni vodiči i rangeri
 • Svi doručci
 • Ručak tijekom izleta na Rio Celeste
 • Svi transferi tijekom putovanja

Što nije uključeno u cijenu ekspedicije?

 • Povratna avionska karta iz Europe za San Jose (Costa Rica) i taxi za dolazni i odlazni let
 • Ručkovi i večere (osim ručka tijekom izleta na Rio Celeste)
 • Sva cuga tijekom putovanja
 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu ukoliko volite solirati, lako vam nađemo cimera ak putujete sami
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • Opcionalni izleti (rafting, zip line, noćni trek kroz džunglu itd)/li>

Avionske karte

Povratna avionska karta košta cca 950,00 eura ovisno o kombinaciji letova i vremenu rezervacije. Cijene avionskih karata su orijentacijske, a konačne cijene letova će ovisiti o duljini vremenskog razdoblja između Vaše rezervacije i početka putovanja (rane rezervacije, uz naš “early bird” popust, redovito osiguravaju i povoljnije cijene avio karata!).

Rezervacija putovanja

Ako želite na ovo putovanje sa Nomadima popunite donji formular i mi ćemo Vam se javiti sa svim potrebnim informacijama i objasniti vam proces prijave i pripreme za putovanje