Slobodno nas nazovite, ne grizemo : )

Nekoliko riječi o zahtjevnosti naših putovanja

Prije nego što se odlučimo gdje i na koji način želimo putovati, vrlo je važno da smo svjesni svojih psihofizičkih sposobnosti i ograničenja. Na putovanju vrijedi pravilo da se brzina grupe određuje prema brzini njenog najsporijeg člana. Na temelju našeg dugogodišnjeg iskustva vođenja avanturističkih tura i ekspedicija ocijenili smo naša putovanja po zahtjevnosti prema sljedećoj skali:

1. Kao stvoreno za prosječnog hrvatskog penzionera
2. Prikladno za osobe svih uzrasta (od 7 do 107 godina starosti), sposobne za fizičku aktivnost niskog intenziteta
3. Rekreativci i osobe s aktivnim životnim stilom – ovo je vaša ocjena
4. Putovanje obuhvaća aktivnosti primjerene za sportski aktivne osobe, ili za pojedince koji su spremni 2 mjeseca prije polaska jednom do dva puta tjedno odjuriti na Sljeme/Biokovo/Učku/Papuk…
5. Najzahtjevnija putovanja i ekspedicije (uspon na Kilimanjaro ili Ama Dablam, K2 base camp trek…), primjerene sportašima i osobama u odličnoj fizičkoj kondiciji. Za ova putovanja ćemo zajedno odraditi pripremni i selekcijski period.

Za sva naša putovanja obavezno je pribavljanje putnog osiguranja te potpisivanje izjave o odricanju odgovornosti. U slučaju bilo kakve nezgode ili zdravstvenog problema, naši vodiči će Vam osigurati ekspeditivan transport do odgovarajuće medicinske ustanove.