Slobodno nas nazovite, ne grizemo : )

Kristijan Grubišić – Gruba

Kristijan Grubišić

Kristijan Grubišić, alias Gruba, rođen 1978. godine, ponosni je član alpinističkog odsjeka planinarskog društva Velebit i jedan od osnivača agencije Nomadi.

Kao što definicija pojma kaže: “Nomadi su ljudi i društva koji zbog kulturoloških, gospodarskih ili svjetonazorskih razloga nisu prihvatili sjedilački način života” tako i Gruba slijedi svoj put…

Svaki slobodni trenutak provodi na stijeni, rijeci, planini, jedrilici ili biciklu, bilo u Hrvatskoj ili tuđini. Bio je na putu oko svijeta sa jaaaako malo para, planinario po Himalaji, Andama, Atlasu, Dolomitima, Prokletijama, Alpama, stopirao iz Irana preko Iraka sve do Lijepe naše, pentrao se na vulkane u Indoneziji, Islandu, Zelandu, Japanu, Filipinima, Kolumbiji i Galapagosu, jedrio mnogobrojnim morima i oceanima, tumarao Amazonom i džunglama Laosa, Kambodže, Costa Rice, Madagaskara, Indije, Burme i Bornea, bespućima Sibira, Kirgistana, Kazahstana, Mongolije, australskom bušu, Sahari i pustinji Gobi, ali je i dalje preko ušiju zaljubljen u Velebit i Hrvatsku.

U čemu sam dobar?

Pregovaranje i cjenkanje 85%

Veranje na planine 97%

Bicikliranje (uzbrdo i nizbrdo) 88%

Hvatanje večere 60%

Dubljenje na glavi 80%

Koje ture vodim?

Burma

Maldivi katamaranom

Nepal

Maroko

Kirgistan i Kazahstan

Tajland katamaranom